Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rechthoekig pand onder met oud-Hollandse pannen gedekte dwarskap (zadeldak) tussen puntgevels bekroond met schoorstenen in Eindhoven

Woonhuis

Ten Hagestraat 13
5611EG Eindhoven
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Rechthoekig pand onder met oud-Hollandse pannen gedekte dwarskap (zadeldak) tussen puntgevels bekroond met schoorstenen

Waarschijnlijk 18e eeuws, rechthoekig pand onder met oud-Hollandse pannen gedekte dwarskap (zadeldak) tussen puntgevels bekroond met schoorstenen. In de linkerzijgevel een aantal gedichte vensteropeningen en een zoldervenster met kleine roedenverdeling. De witgeverfde voorgevel met hardstenen plint en staafankers heeft bij een verbouwing omstreeks 1850 een zevental 6- ruitsschuifvensters, een deur met gedeeld bovenlicht en een gevelafsluiting met kroonlijst gekregen. Voor de deur een hardstenen stoep van 2 treden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14632
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rechthoekig pand onder met oud-Hollandse pannen gedekte dwarskap (zadeldak) tussen puntgevels bekroond met schoorstenen in Eindhoven

Witgepleisterd, blokvormig pand onder met pannen gedekt omlopend schilddak met terracotta decoratie op de vier hoeken

Ten Hagestraat 11
Eindhoven
Uit 1857 daterend, witgepleisterd, blokvormig pand onder met pannen gedekt omlopend schilddak met terracotta decoratie op de vier hoeken. De..

Witgepleisterd, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak

Ten Hagestraat 9
Eindhoven
Witgepleisterd, blokvormig pand (XIXc) met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak. De symmetrisch ingedeelde voorgevel heeft ..

Huis Ravensdonck

Ten Hagestraat 2
Eindhoven
Huis Ravensdonck. Blokvormig herenhuis uit omstreeks 1820, met rondboogvensters, attiek en geprofileerde kroonlijst.

Sint-Catharinakerk

Catharinaplein 1
Eindhoven
R.K.Kerk van St. Catharina. Neogotische kruisbasiliek met twee torens, uit 1860-1867 door P.J.H.Cuypers, in 1945-1947 na oorlogsschade herst..

Voormalig kantongerecht

Stratumseind 32
Eindhoven
Rechthoekig pand met twee verdiepingen en door pannen gedekt schilddak, evenwijdig aan de straat. Gebouwd in 1841 als kantongerecht. Gepleis..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)