Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Witgepleisterd, blokvormig pand onder met pannen gedekt omlopend schilddak met terracotta decoratie op de vier hoeken in Eindhoven

Woonhuis

Ten Hagestraat 11
5611EG Eindhoven
Noord Brabant

Bouwjaar: 1857


Beschrijving van Witgepleisterd, blokvormig pand onder met pannen gedekt omlopend schilddak met terracotta decoratie op de vier hoeken

Uit 1857 daterend, witgepleisterd, blokvormig pand onder met pannen gedekt omlopend schilddak met terracotta decoratie op de vier hoeken. De symmetrisch ingedeelde voorgevel met hardstenen plint heeft op de begane grond een decoratie met getrokken voegen. In het midden een paneeldeur met bovenlicht, geprofileerde stucwerkomlijsting en op maskerkoppen rustende kroonlijst met in het midden een door bandwerk omgeven cartouche. Beganegronds een viertal met brede geprofileerde lijst omgeven 8-ruitsschuifvensters ter afsluiting een uitkragende, hardstenen waterlijst. De glad gepleisterde verdieping heeft vijf 6-ruitsschuifvensters met geprofileerde omlijsting en een tweede geprofileerde, op consoles rustende en in het midden met kinderkopje bekroonde omlijsting langs het bovenste deel van het venster. De in 1920 iets verhoogde gevels zijn afgesloten met gladde kroonlijst en goot op klossen. Aan de voorzijde een drietal, eveneens uit 1920 daterende, met frontons bekroonde dakkapellen. Voor het huis een hardstenen stoep met in het midden 4 treden en met 6 gebouchardeerde en door smeedijzeren kettingen onderling verbonden, hardstenen stoeppalen. Links van het pand uit 1920 daterende bijbouw en tuinmuur naar ontwerp van arch. L.Kooken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14631
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Witgepleisterd, blokvormig pand onder met pannen gedekt omlopend schilddak met terracotta decoratie op de vier hoeken in Eindhoven

Rechthoekig pand onder met oud-Hollandse pannen gedekte dwarskap (zadeldak) tussen puntgevels bekroond met schoorstenen

Ten Hagestraat 13
Eindhoven
Waarschijnlijk 18e eeuws, rechthoekig pand onder met oud-Hollandse pannen gedekte dwarskap (zadeldak) tussen puntgevels bekroond met schoors..

Witgepleisterd, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak

Ten Hagestraat 9
Eindhoven
Witgepleisterd, blokvormig pand (XIXc) met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak. De symmetrisch ingedeelde voorgevel heeft ..

Huis Ravensdonck

Ten Hagestraat 2
Eindhoven
Huis Ravensdonck. Blokvormig herenhuis uit omstreeks 1820, met rondboogvensters, attiek en geprofileerde kroonlijst.

Sint-Catharinakerk

Catharinaplein 1
Eindhoven
R.K.Kerk van St. Catharina. Neogotische kruisbasiliek met twee torens, uit 1860-1867 door P.J.H.Cuypers, in 1945-1947 na oorlogsschade herst..

Voormalig kantongerecht

Stratumseind 32
Eindhoven
Rechthoekig pand met twee verdiepingen en door pannen gedekt schilddak, evenwijdig aan de straat. Gebouwd in 1841 als kantongerecht. Gepleis..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)