Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand van baksteen. Vensterbogen met natuursteenblokken en maskersluitstenen. Twee dakkapellen. Vermoedelijk deel uitmakend van de oorspronkelijke dienstgebouwen van het kasteel in Egmond aan den Hoef

Woonhuis

Slotweg 44
1934CN Egmond aan den Hoef (gemeente Bergen)
Noord Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Pand van baksteen. Vensterbogen met natuursteenblokken en maskersluitstenen. Twee dakkapellen. Vermoedelijk deel uitmakend van de oorspronkelijke dienstgebouwen van het kasteel

Pand van baksteen, XVII. Vensterbogen met natuursteenblokken en maskersluitstenen. Twee dakkapellen. Vermoedelijk deel uitmakend van de oorspronkelijke dienstgebouwen van het kasteel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14602
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand van baksteen. Vensterbogen met natuursteenblokken en maskersluitstenen. Twee dakkapellen. Vermoedelijk deel uitmakend van de oorspronkelijke dienstgebouwen van het kasteel in Egmond aan den Hoef

Pand van baksteen. Vensterbogen met natuursteenblokken en maskersluitstenen. Twee dakkapellen. Vermoedelijk deel uitmakend van de oorspronkelijke dien ..

Weg naar de Oude Veert 3
Egmond aan den Hoef (Gemeente Bergen)
Huis met schilddak, XVIII. Aan de kant van de Slotweg tuinmuur, waarin een rondboogpoortje met natuursteenblokken en maskersluitsteen. XVII.

Gemeentehuis

Slotweg 46
Egmond aan den Hoef (Gemeente Bergen)
Inleiding (Voormalig) GEMEENTEHUIS van de vroegere gemeente Egmond-Binnen, gelegen in een historische gevelwand van oudere bebouwing (veela..

Langgerekt pand van baksteen. Vermoedelijk deel uitmakend van de oorspronkelijke dienstgebouwen van het kasteel. Vensterbogen met natuursteenblokken e ..

Slotweg 42
Egmond aan den Hoef (Gemeente Bergen)
Langgerekt pand van baksteen XVII. Vermoedelijk deel uitmakend van de oorspronkelijke dienstgebouwen van het kasteel. Vensterbogen met natuu..

Belangrijke overblijfselen van het kasteel Egmond, in 1933-'37 ontgraven en vervolgens tot even boven de grond opgetrokken

Slotweg 19
Egmond aan den Hoef (Gemeente Bergen)
Belangrijke overblijfselen van het Slot te Egmond, in 1933-'37 ontgraven en vervolgens tot even boven de grond opgetrokken: onregelmatige ro..

Slotkapel

Slotweg 19
Egmond aan den Hoef (Gemeente Bergen)
Hervormde Kerk. Eenbeukig gebouw met pseudotransept, XV, doch in 1633 ingrijpend hersteld na brand in 1574. Houten toren midden op het dak. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)