Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, ten dele gepleisterd, van het langgeveltype. Met riet en pannen gedekt wolfdak. In de zijgevel deuromlijsting met hoofdgestel op consoles. In de zijgevel van de stal twee getoogde inrijdeur .. in Den Dungen

Boerderij

Paterstraat 38
5275AJ Den Dungen (gemeente Sint Michielsgestel)
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij, ten dele gepleisterd, van het langgeveltype. Met riet en pannen gedekt wolfdak. In de zijgevel deuromlijsting met hoofdgestel op consoles. In de zijgevel van de stal twee getoogde inrijdeur ..

Boerderij, ten dele gepleisterd, van het langgeveltype, 19e eeuw. Met riet en pannen gedekt wolfdak. In de zijgevel deuromlijsting met hoofdgestel op consoles. In de zijgevel van de stal twee getoogde inrijdeuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14195
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, ten dele gepleisterd, van het langgeveltype. Met riet en pannen gedekt wolfdak. In de zijgevel deuromlijsting met hoofdgestel op consoles. In de zijgevel van de stal twee getoogde inrijdeur .. in Den Dungen

Boerderij van het langgeveltype. Woonhuis en stal onder een pannen zadeldak tussen puntgevels. Lagere aanbouw onder zadeldak tegen de achtergevel. In ..

Paterstraat 39
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Boerderij van het langgeveltype, 19e eeuw. Woonhuis en stal onder een pannen zadeldak tussen puntgevels. Lagere aanbouw onder zadeldak tegen..

Boerderij van het staldeeltype - staldeel in 19e eeuw gewijzigd in midden langsdeel - onder met riet en pannen gedekt wolfdak

Grinsel 71
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Boerderij van het staldeeltype - staldeel in 19e eeuw gewijzigd in midden langsdeel- onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In voorgevel ..

Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met luiken

Grinsel 77
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel jaartalankers: 1837. Vensters met luiken.

Boerderij, onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voorgevel vensters met 20-ruitsschuiframen

Paterstraat 63
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Boerderij, blijkens jaartalankers uit 1840; onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voorgevel vensters met 20-ruitsschuiframen.

Woonhuis

Grinsel 83
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Inleiding WOONHUIS, deel uitmakend van een boerderij, omstreeks 1871 opgetrokken in een ambachtelijk-traditionele bouwtrant als vervanging ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)