Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping onder met blauwe Friese pannen gedekt omlopend schilddak in Doesburg

Woonhuis

Burgemeester Flugi van Aspermontlaan 2
6981AN Doesburg
Gelderland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw 1850 derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand met verdieping onder met blauwe Friese pannen gedekt omlopend schilddak

In schoon metselwerk opgetrokken, vijf vensterassen breed pand (XIXc) met verdieping onder met blauwe Friese pannen gedekt omlopend schilddak. De symmetrisch ingedeelde voorgevel heeft een gepleisterde plint, waarin getoogde kelderlichten; een iets terugspringende ingangspartij met een hardstenen stoep, met een door een geprofileerde stuclijst omsloten dubbele paneeldeur met gietijzeren deurroosters en getoogd bovenlicht en met op de verdieping een balcon en met door een geprofileerde stuclijst omsloten, getoogde balcondeuren; hoekpilasters; schuifvensters met 6-ruits (begane grond) en 4-ruits (verdieping) onderramen en blinden; een eenvoudige kroonlijst. De rechter zijgevel gepleisterd. De achtergevel heeft op de begane grond drie 8- ruitsschuiframen, op de verdieping een 6-ruitsschuifvenster en in het midden een dubbele deur met gedeeld bovenlicht, waarboven een balcon met balkondeuren op de verdieping. Tegen de linker zijgevel een witgepleisterd koetshuis onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak. De voorgevel heeft op de begane grond in het midden dubbele deuren omsloten door pilasters afgedekt met kroonlijst en aan weerszijden hiervan een halfrond, gietijzeren stalraam, en op de verdieping drie 6-ruitsschuifvensters met blinden; in de linkerzijgevel op de begane grond een deur met bovenlicht en op de verdieping een 6-ruitsschuifvenster met blinden en een ongedeeld venster; in de achtergevel op de begane grond een deur en drie halfronde, gietijzeren stalramen en op de verdieping twee 6-ruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12944
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping onder met blauwe Friese pannen gedekt omlopend schilddak in Doesburg

Vrijstaande blok van twee herenhuizen

Burgemeester Flugi van Aspermontlaan 4a
Doesburg
Inleiding Vrijstaand blok van twee HERENHUIZEN met tegen de rechter zijgevel een kleinere woning, die als dienstwoning in gebruik is gewees..

Statig hoekpand op de hoek van de koepoortwal

Koepoortstraat 39
Doesburg
Statig hoekpand (ca. 1800) op de hoek van de Koepoortwal. Omlopend schilddak, waarin dakkapellen met frontons en vleugelstukken, kroonlijst ..

Pand achter lijstgevel voorzien van gecanneleerde pilasters met hoofdgestel

Koepoortstraat 37
Doesburg
Pand achter lijstgevel (XIXb) met gesneden deuren ("spoelpanelen"), voorzien van gecanneleerde pilasters met hoofdgestel. Stoep. Tussen 35 e..

Dubbel herenhuis

Koepoortstraat 48
Doesburg
Inleiding DUBBEL HERENHUIS gebouwd tussen ca. 1860 en 1870 met een traditionele aan het neoclassicisme ontleende opbouw. In de tweede helf..

Pand met statige lijstgevel op de hoek van de heilige geeststeeg

Koepoortstraat 35
Doesburg
Pand met statige lijstgevel op de hoek van de Heilige Geeststeeg (XVIIId). Vensters met geprofileerde dorpels en Empireramen; deuromlijsting..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)