Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterde villa in Deventer

Woonhuis

Onder de Linden 3
7411SK Deventer
Overijssel

Architect: M. van Harten


Beschrijving van Gepleisterde villa

Gepleisterde villa uit het derde kwart van de 19e eeuw. Rechts een aangebouwde veranda met balkon. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12728
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterde villa in Deventer

Pakhuis met tuitgevel voorzien van vlechtingen. Hijskap in de top; daaronder op de drie verdiepingen luiken, geflankeerd door getoogde vensters evenee ..

Achter de Muren Vispoort 50
Deventer
Pakhuis met tuitgevel voorzien van vlechtingen. Hijskap in de top; daaronder op de drie verdiepingen luiken, geflankeerd door getoogde venst..

Gepleisterde villa

Onder de Linden 2
Deventer
Gepleisterde villa uit het derde kwart van de 19e eeuw; rechts een uitgebouwde erker. Aan de straat Achter de Muren Vispoort een erfscheidin..

Villa burgemeester H.W.J. van Marle

Onder de Linden 1
Deventer
Gepleisterde, 1868 gedateerde villa met gave details als de kuiven boven de vensters, balkon consoles onder de gootlijst en opzetstuk en vaz..

Pand met een witgepleisterde lijstgevel met blokbanden

Onder de Linden 7
Deventer
Pand met een witgepleisterde lijstgevel met blokbanden. Boven de voordeur entablementen. De oorspronkelijke bekroningen in het midden en op ..

Kademuren

Kademuren
Deventer
Inleiding De KADEMUREN vanaf de spoorbrug tot en met het Pothoofd vormen een onderdeel van de totale 16e en 17e eeuwse vesting Deventer, w..

Kaart & Routeplanner