Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Buyskensklooster in Deventer

Kerkelijk Gebouw

Klooster 7
7411NH Deventer
Overijssel


Beschrijving van Buyskensklooster

Onderkelderd, eertijds van het Buyskensklooster deel uitmakend, onregelmatig schilderachtig complex bestaande uit een lange vleugel en twee naast elkander gelegen korte vleugels die dwars op de lange staan. De forse, hoog oprijzende panden gedekt door zadeldaken met eenvoudige topgevels, alle nog wel laatgotisch maar XVIII en XIX gewijzigd, nr 9 en 11 gepleisterd. Waar de bepleistering is afgevallen of verwijderd (nr 7) zijn overblijfselen van laatgotische vensters te zien. XVI. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12639
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Buyskensklooster in Deventer

Fors gepleisterd pand aansluitend bij het kloostercomplex

Klooster 13
Deventer
Fors gepleisterd pand aansluitend bij het Kloostercomplex. Het in oorsprong waarschijnlijk XVII bouwlichaam heeft een langsgevel aan een bin..

Fors huis met gepleisterde rechte gevel, belangrijk als onderdeel van het kloostercomplex

Klooster 13
Deventer
Fors huis met gepleisterde rechte gevel, belangrijk als onderdeel van het Kloostercomplex. Gootlijst op klosjes. Toegang tot werkruimte, zol..

Linkerdeel dubbel pand, met gepleisterde tuitgevels

Klooster 17
Deventer
Linker gedeelte van een dubbel pand, dat in zijn huidige toestand gepleisterde tuitgevels vertoont. Ondanks vernieuwingen die hier storender..

Rechter gedeelte van een dubbel pand met gepleisterde tuitgevel

Klooster 19
Deventer
Rechter gedeelte van een dubbel pand met gepleisterde tuitgevel. Is met het buurnummer 17 een karakteristiek onderdeel van het onregelmatig ..

De Sajetbaal

Klooster 21
Deventer
Pand dat als achterdeel van het perceel Noordenbergstraat 38 deel uitmaakt van het Kloostercomplex. Gepleisterde zijgevel; zadeldak eindigen..

Kaart & Routeplanner