Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hofwijk in Dalfsen

Kasteel Buitenplaats

Vossersteeg 68
7722RL Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 1859 (gevelsteen)


Beschrijving van Hofwijk

Hofwijk. Eenvoudig buitenhuis onder dwars afgewolfd zadeldak met hoekschoorstenen, blijkens gevelsteen gebouwd in 1859. De vijf travee├źn brede lijstgevel op plint wordt aan weerszijden door lisenen besloten en heeft een middenrisaliet met eenvoudige ingangsomlijsting en bekroond gebogen fronton; vensters in empire-trant met luiken behangen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11674
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hofwijk in Dalfsen

Boerderij onder met riet gedekt, hoog wolfdak

Rosengaardeweg 4
Dalfsen
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw onder met riet gedekt, hoog wolfdak. In de voorgevel vensters met negenruitsschuiframen. Op he..

Ruitenborgh

Ruitenborghweg 18
Dalfsen
Ruitenborgh. Eenvoudig buitenhuis, blijkens gevelsteen in 1828 opgetrokken op de plaats van een verdwenen middeleeuws kasteel. Gebouw op rec..

Grote boerderij

Ruitenborghweg 13
Dalfsen
Grote boerderij uit het derde kwart van de 19e eeuw, bestaande uit een rechthoekig woongedeelte annex bedrijfsgebouw onder hoog, omlopend pa..

Boerderij met rieten dak

Vossersteeg 43
Dalfsen
Boerderij met rieten dak. Voorgevel met ankers 1784; drie hoge 15-ruitsramen met luiken, twee zijramen 4-ruits, elk met een luik, boven elk ..

Leemcule: buitenplaats

Ruitenborghweg 2
Dalfsen
Omschrijving HOOFDGEBOUW van de historische buitenplaats Leemcule, XIXa, gedeeltelijk ouder. Nadat in het begin van de 19de eeuw het oorsp..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)