Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren van de Nederlands Hervormde Kerk in Dalfsen

Kerkelijk Gebouw

Kerkplein 29
7721AD Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 15e eeuw


Beschrijving van Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Toren N.H. Kerk. Gedeeltelijk in tufsteen en gedeeltelijk in baksteen opgetrokken bouwwerk van vier geledingen onder tentdak. De toegang tot de overwelfde torenruimte bestaat uit een segmentboogvormig poortje in een spitsboognis. De zijden der drie bovenste geledingen worden verlevendigd door telkens drie spitsboognissen met natuurstenen traceringen, afgezien van het spitsboogvenster boven de toreningang en de galmgaten in het midden der onvoltooide bovenste geleding. XV. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11654
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren van de Nederlands Hervormde Kerk in Dalfsen

In de Grutte Moole

Prinsenstraat 35
Dalfsen
In de Grutte Moole. Pand onder twee zadeldaken tussen tuitgevels met vlechtingen; vensters met roedenverdeling en met luiken behangen; gevel..

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkplein 1
Dalfsen
N.H. Kerk. De kerk bestaat uit een gedeeltelijk in baksteen en gedeeltelijk in tufsteen opgetrokken vijfzijdig gesloten overwelfd koor, waar..

Eenvoudige dubbele dorpswoning

Molenstraat 10
Dalfsen
Eenvoudige dubbele dorpswoning. Voorgevel bestaande uit een viertal 15- ruitsschuiframen met luiken. Voordeur met bovenlicht.

Klooster van de zusters van het heilig hart

Oosterstraat 8
Dalfsen
Inleiding Het KLOOSTER van de zusters van het Heilig Hart is gebouwd in 1927 naar ontwerp van C. Hardeman. Op de verdieping is een kapel in..

De Westermolen

Molenstraat 16
Dalfsen
Windkorenmolen de Westermolen. Achtkantige bovenkruier met stelling (1818); onderstuk van steen, tussenstuk van hout, bovenstuk en kap met r..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)