Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak in Dalfsen

Boerderij

Hessenweg 8
7722PK Dalfsen
Overijssel


Beschrijving van Boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak

Aan de voet van de Vechtdijk gelegen boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak; voorgevel met vlechtingen; schuifvensters met roedenverdeling, met luiken behangen. Twee houten schuren onder rieten schilddaken. Twee hooibergen met rieten kappen. Bouwwerk van algemeen belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11652
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak in Dalfsen

Vermoedelijk een der bouwhuizen van het in 1839 afgebroken huis de broekhuizen

Hessenweg 6
Dalfsen
Vermoedelijk een der bouwhuizen van het in 1839 afgebroken huis De Broekhuizen. Aan de voet van de Vechtdijk gelegen gebouwtje met zadeldak ..

Boerderijcomplex: twee vierroedige hooibergen met hexagonaal tentdak

Hessenweg 4
Dalfsen
Omschrijving Twee vierroedige HOOIBERGEN met hexagonaal tentdak. De westelijke hooiberg is gereconstrueerd na stormschade. Waardering Hoo..

Boerderijcomplex: boerderij van het hallehuistype opgetrokken in handgevormde baksteen onder deels met pannen en deels met riet gedekt schilddak met w ..

Hessenweg 4
Dalfsen
Omschrijving BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE opgetrokken in handgevormde baksteen onder deels met pannen en deels met riet gedekt schilddak..

Boerderijcomplex: schuur met aangebouwde bakspieker

Hessenweg 4
Dalfsen
Omschrijving SCHUUR met aangebouwde BAKSPIEKER onder schilddak met wolfeind, gedekt met oud-Hollandse pannen. In de houten voorgevel bevind..

Boerderijcomplex: wagenloods

Hessenweg 4
Dalfsen
Omschrijving Houten WAGENLOODS onder met oud-Hollandse pannen gedekt schilddak. De gevels op het noorden en het westen zijn nagenoeg geheel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)