Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak in Dalfsen

Boerderij

Heinoseweg 14
7722JP Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 18e of eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak

Boerderij uit de 18e of eerste helft 19e eeuw onder met riet en pannen gedekt wolfdak. Voor de kopgevel van het woongedeelte is in de tweede helft van de 19e eeuw een nieuw woonhuis gebouwd in de vorm van een dwarshuis met pannen schilddaken, twee vensters met luiken en zesruitsschuiframen aan weerszijden van een pseudovenster. De achtergevel van de stal heeft een getoogde inrijpoort met zijvensters, die in een driedelig kozijn met de poort gevat zijn. Op het erf naast de boerderij een uit steen en gepotdekselde houten delen opgetrokken schuur onder pannen wolfdaken,een bakhuis onder zadeldak tussen puntgevels, in een waarvan een topsieranker en een gebeeldhouwd kopje. Voorts een natuurstenen waterput met hefboom. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11648
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak in Dalfsen

Boerderij met overwegend 19e-eeuwse detaillering gedekt voor een rieten wolfdak met schoorsteen

Heinoseweg 9
Dalfsen
In aanleg mogelijk nog eerste helft 18e-eeuwse BOERDERIJ met overwegend 19e-eeuwse detaillering en gedekt voor een rieten wolfdak met schoor..

Boerderijtje onder een met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak

Heinoseweg 18
Dalfsen
Boerderijtje onder een met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak, in jaarankers gedateerd 1832 in steen 1830. De voorgevel heeft vlechtin..

Den Aalshorst: historische tuin- en parkaanleg

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving De historische TUIN- EN PARKAANLEG (2) van Den Aalshorst bestaat uit een aantal karakteristieke componenten, te weten, het 17..

Den Aalshorst: rechter bouwhuis

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving Rechts van het voorplein ligt het uit 1720 daterende BOUWHUIS (3), oorspronkelijk als tuinmanswoning en stal in gebruik en th..

Den Aalshorst: linker bouwhuis

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving Links van het voorplein ligt het uit 1720 daterende BOUWHUIS (4), dat als oranjerie en stalling in gebruik was. Van dit gebou..

Kaart & Routeplanner