Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met overwegend 19e-eeuwse detaillering gedekt voor een rieten wolfdak met schoorsteen in Dalfsen

Boerderij

Heinoseweg 9
7722JM Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: mogelijk eerste helft 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij met overwegend 19e-eeuwse detaillering gedekt voor een rieten wolfdak met schoorsteen

In aanleg mogelijk nog eerste helft 18e-eeuwse BOERDERIJ met overwegend 19e-eeuwse detaillering en gedekt voor een rieten wolfdak met schoorsteen; windveren staafankers. In de voorgevel twee zesruitsschuifvensters met opgeklampte luiken; terzijde vierruitsvenster; het opkamervenster niet oorspronkelijk. In de achtergevel lichtgetoogde inrijdeuren en staldeuren; twee dito voorruitstalvensters. Muurwerk en detaillering der zijgevels weinig oorspronkelijk. Inwendig een "middendeur" met het opschrift "den 14 feb. 1722". Op het gedeeltelijk bestrate erf een mogelijk uit baksteen opgetrokken varkenshok, eveneens in aanleg nog 18e-eeuws, onder rieten schilddak met toef; rechtgesloten deuren en halfronde gietijzeren vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11647
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met overwegend 19e-eeuwse detaillering gedekt voor een rieten wolfdak met schoorsteen in Dalfsen

Boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak

Heinoseweg 7
Dalfsen
Boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak. Schuifvensters met roedenverdeling, met luiken behangen. Rechts aangebouwd een..

Den Aalshorst: historische tuin- en parkaanleg

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving De historische TUIN- EN PARKAANLEG (2) van Den Aalshorst bestaat uit een aantal karakteristieke componenten, te weten, het 17..

Den Aalshorst: rechter bouwhuis

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving Rechts van het voorplein ligt het uit 1720 daterende BOUWHUIS (3), oorspronkelijk als tuinmanswoning en stal in gebruik en th..

Den Aalshorst: linker bouwhuis

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving Links van het voorplein ligt het uit 1720 daterende BOUWHUIS (4), dat als oranjerie en stalling in gebruik was. Van dit gebou..

Den Aalshorst: tuinmanshuisje

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving In 1911 gebouwd TUINMANSHUISJE (5), genaamd 'De Looze'. Op rechthoekige grondslag staand bouwwerk, opgetrokken van rode machi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)