Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pakhuis onder dwars zadeldak in Buren

Boerderij

Herenstraat 15
4116BK Buren
Gelderland

Bouwjaar: mogelijk 16e eeuw (woonhuis)


Beschrijving van Pakhuis onder dwars zadeldak

Pakhuis, mogelijk in oorsprong een 16e eeuws woonhuis, onder dwars zadeldak. Links onderkelderd. In de gepleisterde voorgevel beneden vensters met zes- en vierruitsramen en in de verdieping getoogde vensters, waarvan de middelste een hijsluik is, gesloten door luiken met oude gehengen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 11307
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pakhuis onder dwars zadeldak in Buren

Pand met verdieping, zadeldak, evenwijdig aan de straat en in de gepleisterde lijstgevel ankers

Herenstraat 13
Buren
Pand met verdieping, zadeldak, evenwijdig aan de straat en in de gepleisterde lijstgevel ankers (16e eeuws?). Het pand is rechts onderkelder..

Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels, vroeger trapgevels

Herenstraat 17
Buren
Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels, vroeger trapgevels. De gepleisterde lijstgevel heeft een midde..

Pand met verdieping en hoog zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, die afgedekt is door een rollaag. In de gepleisterde voorgevel rechts een ..

Herenstraat 11
Buren
16e eeuws pand met verdieping en hoog zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, die afgedekt is door een rollaag. In de gepleisterde ..

Patriciershuis ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en dwars schilddak

Herenstraat 19
Buren
Patriciershuis ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en dwars schilddak. Middenrisaliet met rijk gesneden omlijsting van deur en ..

Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting met pilasters ..

Herenstraat 9
Buren
Huis met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. De in een steentje 1854 gedateerde lijstgevel heeft een eenvoudige deuromlijsting..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)