Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Oud Schuilenburg. Boerderij met bakstenen stenen puntgevel met vlechtingen en schoorsteen in de top. Bedrijfsgedeelte met sterk omhooggebracht dak boven de zijbaander in Sint Jansklooster

Boerderij

Kadoelen 25
8326BA Sint Jansklooster (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel


Beschrijving van Boerderij Oud Schuilenburg. Boerderij met bakstenen stenen puntgevel met vlechtingen en schoorsteen in de top. Bedrijfsgedeelte met sterk omhooggebracht dak boven de zijbaander

Boerderij Oud Schuilenburg. Boerderij met bakstenen stenen puntgevel met vlechtingen en schoorsteen in de top. Bedrijfsgedeelte met sterk omhooggebracht dak boven de zijbaander. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10576
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Oud Schuilenburg. Boerderij met bakstenen stenen puntgevel met vlechtingen en schoorsteen in de top. Bedrijfsgedeelte met sterk omhooggebracht dak boven de zijbaander in Sint Jansklooster

Watertoren

Barsbeek 8
Sint Jansklooster (Gemeente Steenwijkerland)
Inleiding Door de Waterleiding Maatschappij Overijssel (W.M.O.) in 1931 gebouwde, 45,5 m hoge watertoren, waarin zich een betonnen holbodem..

Monnikenmolen

Molenstraat 1
Sint Jansklooster (Gemeente Steenwijkerland)
inleiding Markant gelegen stellingmolen, wat betreft de huidige verschijningsvorm 19e-eeuws, maar in aanleg wellicht ouder. De ontmanteling..

Den Oldenhof, toegangshek

Oppen Swolle 7
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
TOEGANGSHEK. Wordt gevormd door vier bakstenen pilaren op een natuurstenen voet en afgedekt met natuurstenen dekplaten. De middelste pilaren..

Den Oldenhof

Oppen Swolle 7
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
HOOFDGEBOUW. Huis op rechthoekige plattegrond, onderkelderd, van twee verdiepingen, onder kap met zakgoot, en met twee later afgeknotte topg..

Den Oldenhof, park

Oppen Swolle 7
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
AANLEG ROND HET HOOFDGEBOUW. De aanleg rond Den Oldenhof zal gezien zijn formele structuur dateren van rond 1800 of vroeger. In de loop van ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)