Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Klooster "De Weijer" in Boxmeer

Kerkelijk Gebouw

de Raetsingel 1
5831KC Boxmeer
Noord Brabant

Bouwjaar: 1719 (herbouwd) 1864 (uitgebreid)


Beschrijving van Klooster "De Weijer"

Klooster "De Wijer". Omgrachte herenbehuizing, in 1719 herbouwd, in 1864 tot klooster ingericht en uitgebreid. Omvat een huis met 17e eeuwse topgevel, daarnaast een ingezwenkte topgevel uit 1719, in recente tijd vrijwel geheel vernieuwd, en een dwarshuis onder zadeldak en met Empire schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10025
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Klooster "De Weijer" in Boxmeer

De Wijer

de Raetsingel 1
Boxmeer
Inleiding Op een gedeeltelijk omgracht terrein aan de oostzijde van de kom van Boxmeer staat het voormalige klooster "De Weijer", bestaande..

Kloosterkapel, oorspronkelijk behorend tot het voormalige klooster "De Weijer"

de Raetsingel 1
Boxmeer
Inleiding Tegen de zuidelijke zijde van de beide rijksmonumenten gesitueerde voormalige in neo-romaanse stijl opgetrokken kloosterkapel, oo..

Voormalig schoolgebouw

Weijerstraat 2
Boxmeer
Inleiding Voormalig schoolgebouw, gebouwd in 1902, zijnde oostvleugel van "De Weijer". Sinds 1975 is "De Weijer" in gebruik als cultureel c..

Dwarshuis met door leien gedekt zadeldak tussen zijtopgevels en bekroond door een dakruiter. Ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles. Ramen me ..

Steenstraat 92
Boxmeer
Dwarshuis met door leien gedekt zadeldak tussen zijtopgevels en bekroond door een dakruiter. Ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles..

Kantongerecht

Steenstraat 59
Boxmeer
Inleiding Het KANTONGERECHT van Boxmeer dateert uit 1863 en bestaat uit een eclectisch, vrijstaand blokvormig hoofdgebouw met beletage, met..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)